Керамоти

0

Keramoti_beach

Описание

Разположение на Керамоти

Малкото рибарско пристанище Keramoti, през което туристите бяха свикнали да минават транзит за да се качат на ферибота към съседния остров Тасос, все повече набира популярност като морски курорт сред туристите от България през изминалите няколко години.

Живописното градче с широки и спокойни улици, и красиви къщи, обкичени с много цветя и палми, кой знае защо е останало встрани от организираните туристически потоци и може би точно в това се състои неговия чар.Керамотие разположено на малък полуостров, навлизащ около километър навътре в Егейско море и отстои на равни разстояния (около 40 км) съответно в източна и западна посока от административните центрове Кавала и Ксанти.

keramoti_03

Още при влизането в Keramoti човек усеща спокойствието и свежестта, които излъчва това място. Потъналите в зеленина улици са изпъстрени с китни дворове с грижливо подстриган райграс, южни храсти, цветя и палми. Няма високо строителство и хотели – бетонни мастодонти, но изборът на заведения и места за преспиване в Керамоти е повече от задоволителен, а почти във всички посоки изгледът включва успокояващата гледка на Егейско море, а някъде в дъното се синее силуетът на остров Тасос.

Плажовете в КерамотиBooking.com

Пясъчната плажна ивица Амоглоса (на гръцки „пясъчен език“), опасваща Керамоти, продължава още десетина километра извън землището му, като никъде по протежението й няма бетонни конструкции, защото с изключение на трите организирани плажни зони в Keramoti, всичко друго е в обсега на Натура 2000. Тук сезонът продължава от средата на май до средата на октомври, но дори в най – върховия период – през август – липсват тълпите от туристи и глъчката, характерни за повечето морски курорти.

keramoti_plajna_ivica

В Керамоти са обособени три плажни зони, отличени със „Син флаг“ за чистота и безопасност, и пълен набор от услуги и удобства (включително заведения, чадъри, шатри, шезлонги). Не е необходимо да се плащат входни такси за тях. Едно кафе от бара е достатъчно. Любителите на спокойствието и уединението предпочитат „Амос бийч“, а тийнейджърите са привлечени от ритмичната музика и глъчката на „Коко бийч“. Най-старият плаж „Паралия“ обикновено е претъпкан с гърци от околните градчета и села.

Keramoti не блести с някакви особени забележителности, но прекрасният плаж, комфортът и гостоприемството и вкусната храна са достатъчни да компенсират тази липса. В градчето целогодишно живеят доста българи, а през лятото голямата част от летовниците са също наши сънародници. Поради това почти навсякъде можете да разчитате на любезно обслужване и менюта на български език. Езикова бариера практически няма, защото и голяма част персонала по заведенията в Керамоти са българи.

В Керамоти разстоянията са малки, а улиците – спокойни и това предполага към придвижване пеша или с велосипед. Част от неговото обаяние са  прелестните аромати, идващи от местната пекарна ( с надпис „Фурна”!) рано сутрин и апетитните морски дарове, примамващи от крайбрежните таверни по-късно през деня. Вечер улицата край кея, осеяна с таверни, сладкарници и кафенета, предлага  възможност за приятна разходка покрай морето, чак до пристана на рибарските лодки в края на полуострова.

Градчето е дестинация, която съчетава всички удобства, с които е свикнал съвременния човек с удоволствието от допира с природата. Атмосферата на Керамоти зарежда с изключително спокойствие и положителни емоции, което кара посетителите на курорта да се връщат отново и отново. За рибарите: риба тук може да се лови през цялата година, без да имате нужда от риболовен билет.

Как да стигнем до Керамоти?

С кола най-лесно се достига до Керамоти чрез граничен пункт Маказа. Може да разгледате и следната карта в Google Maps:

Линк към Google Maps.

10 от най-добрите плажове в Гърция
о-в Тасос

Оценка

9.0 Страхотно

Керамоти е отлично място за почивка в Гърция. Намира се близко до границата и предлага разнообразни възможности за почивка, забавление и релакс.

  • Местоположение 9
  • Удобства 9
  • Плаж 9
  • Спокойствие 9
  • Хотели 9
  • User Ratings (2 Votes) 10

Сподели.

За Автора

На вашето внимание предлагаме преглед и описание на интересни туристически дестинации, хотели, вили, къмпинги, апартаменти и имоти под наем в Гърция. Моля имайте в предвид, че ние не сме туристическа агенция и не предлагаме директно въпросните места. Можете да се свържете с представители на обектите от данни предоставени в самите статии или чрез букинг уеб сайтове.

Остави отговор

Почивки и Имоти в Гърция

Вход

Изгубена парола

Регистрация