п-ов Халкидики

0

chalkidiki-greece_28257

Тук мечтата за идеална почивка се превръща в реалностBooking.com

Почивката в Гърция на полуостров Халкидики създава впечатление за пътешествие в райска градина. Тук Ви очаква брегова линия с дължина от над 500 км с великолепни пясъчни и чакълени плажове, умивани от кристално чистите води на Егейско море. Почти всички плажове са отличени със сертификат „Син флаг“ на ЕС. Природата на полуострова очарова със загадъчни градини и гори, изпълнени с приятни аромати на екзотични цветя и растения. Всичко това, в съчетание с изумителните археологически паметници и развитата туристическа инфраструктура, гарантира незабравимата почивка.

Море, някъде лазурно, някъде изумрудено, някъде с наситен син цвят и ласкаещи тялото води, над 500 километра (само се замислете над това число!) прекрасни, продължаващи безкрайно плажове с копринено мек пясък, зелени гори, почти достигащи самия бряг, вековни иглолистни дървета, постигащи сянката си над усамотени, понякога труднодостъпни живописни плажове, бездънна небесна синева, отразяваща се във водата, и аромат на нагрята борова смола и море, носещ се във въздуха… Скрити сред скалите заливи и лагуни, където прозрачната вода е топла като в басейн. Пейзажи, променящи се един след друг като изображенията на калейдоскоп…Макар че полуостровът е разположен в северната част на Гърция, той по нищо не отстъпва на красотата на най-южните и живописни гръцки острови. Именно поради това туристите често бъркат Халкидики с остров. Описанието на „тризъбеца на Посейдон“ може да бъде безгранично! Всеки, който поне веднъж е посетил това място, намира свои думи, за да обрисува великолепието му. И въпреки това е невъзможно да бъдат разказани всички емоции и усещания, които те обземат тук. А, ако към тази вълшебна картина се добавят и отличните хотели, тишината и спокойствието през деня, веселата музика през нощта, вкусната храна и усмихнатите лица на заобикалящите, безгрижната почивка с деца на Халкидики и благодушието, което изпълва душата, то може да се каже, че тук е истинският рай!

Полуостров Халкидики се намира в областта Централна Македония на Егейско море. Само на север и северозапад той е свързан през Солун с континенталната част на Македония. Географски полуостровът е разделен на четири части: централна и издължаващи се от нея в посока запад-изток, врязващи се дълбоко в морето три полуострова – Касандра, Ситония и прочутият Атон. Ако се погледне отгоре на полуостровите, те приличат на рачешки крачета, и навярно поради това гърците ги наричат така.

Лесният достъп до всички населени пунктове на полуострова, осигурен от добре развитата система от пътища, красивите и удобни крайбрежия, прекрасно развитата туристическа инфраструктура са превърнали Халкидики в любимо кътче за почивка не само за местните жители, но благодарение на туроператорите, отдавна оценили достойнствата на дестинацията, в обичано място за отдих и на европейци, руснаци, украинци, и беларуси!

Третия „пръст“ на полуострова – Атон – успял за запази за себе си Бог… Но двата други „пръста“ с тяхното „божествено“ лято са останали на разположение за туристите, търсещи забавления: студенти и младежи с техните party; семейства, издигнати в Гърция в истински култ; почитатели на алтернативните видове туризъм…

Шопинг

Освен изключително приятното прекарване на време и богатият избор от възможни екскурзии, практически във всички курорти могат да се осъществят изгодни покупки. Във всяко туристическо селище работят многобройни магазини – от супермаркети, сувенирни и традиционни хранителни магазини, до луксозни бутици за кожени палта! До преди няколко години покупката на кожени изделия в Халкидики беше невъзможно, но днес тук работят фирмени магазини на много от производителите в Кастория. Ако желаете да оцените широката гама от кожени изделия, предлагани от 2.000 фабрики, обезателно трябва да заминете на екскурзия в Кастория, организирана от „Музенидис Травъл“ от всяка точка на тази великолепна страна.

Нощен живот

Полуостровът е известен и със своя неспирен нощен живот. Големи нощни клубове, центрове, в които звучат гръцка и международна музика и барове на плажа са на разположение във всички крайбрежни райони. Тук през летния период се пренася нощният живот на град Солун. На Касандра са популярни Калитея, Ханиоти, Пефкохори, на Ситония – Сарти, и на Атон – Урануполис.

Курорти

Административно полуостровът е разделен на област Халкидики и автономна монашеска република Атон (Света гора) с център град Карея. Северната част на полуострова се отнася към областта на град Солун.

Столицата на областта е град Полигирос, разположен в географския център на окръга, в красива долина в подножието на планина Холомонда. Разстоянието до Солун е 70 км. На север от града се разпростират живописни склонове, покрити с дъбови гори. Ниски хълмове, клисури, потоци, които водят на юг към плодородни склонове, на които е разположена огромна маслинова плантация с над 350 000 дървета, както и към крайбрежните селища Каливес и Геракини. Над града се издига величественият хълм Агиос Илиас (Свети Илия) с едноименен параклис, намиращ се на върха.

Броят на жителите на града е малък – около 11.000. Местните се занимават главно със земеделие и животновъдство. Основната селско стопанствена продукция на полуострова е зехтинът и собственият сорт маслини: много едри със сочна месеста част. Маслините се осоляват и мариноват както зелени, така и черни.

Турове

„Музенидис Травъл“ предлага многообразие от турове на полуостров Халкидики, включително плажен отдих в хотели с категории от 2* до 5*. Също така тур операторът осигурява групови и индивидуални екскурзионни програми, провеждани с професионални екскурзоводи. Популярни видове туризъм на полуострова са корпоративните пътувания и бизнес семинари, организирани от компанията. Освен това, „Музенидис Травъл“ провежда VIP пътувания, сватби и кръщенета във всеки хотел на полуострова и в други региони. За тези, които се грижат за своето здраве, идеален избор са лечебно-оздравителните програми. За децата са разработени специални предложения за летни лагери.

Хотели

„Музенидис Травъл“ притежава собствена квота места и ексклузивно право за настаняване на туристи в най-добрите хотели от всички категории. Освен това, в холдинга „MOUZENIDIS GROUP“ е включен великолепният хотел на полуостров Касандра, гарантиращ безупречна и комфортна почивка – Potidea Рalace Bomo Club 4*+ – идеален избор за тези, които ценят качеството, отличната организация, семейните ценности, спокойствието и уюта. Именно поради изисканото съчетание на комфорт, уют, лукс и забележително гръцко гостоприемство, към хотела се насочват семейства с деца, възрастни двойки, младеж и младоженци: пленителното Егейско море, омайните аромати на иглолистни гори, несравнимите залези създават романтична атмосфера на духовно единство и любов. На Ситония, в региона с балансирано развитие на туризма, Вие ще откриете освен множество големи, така и уютни малки хотели, както и вили, които ще Ви поразят с великолепието си!

Коментари за отдиха

В който и регион на полуострова сте решили да проведете почивката си, накъдето и да сте резервирали тур, едно може да бъде казано със сигурност: Вие ще бъдете очаровани от красотата и уникалността на местността, а великолепните природни изгледи, съчетани с традиционните селища и искрено гостоприемство, завинаги ще покорят Вашите сърца.

Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите или коментирате. Получавайте още статии чрез безплатен е-майл абонамент от тук.Booking.com

chalkidiki-greece_28270 chalkidiki-greece_28269 chalkidiki-greece_28268 chalkidiki-greece_28267 chalkidiki-greece_28266 chalkidiki-greece_28265 chalkidiki-greece_28264 chalkidiki-greece_28263 chalkidiki-greece_28262 chalkidiki-greece_28261 chalkidiki-greece_28260 chalkidiki-greece_28259 chalkidiki-greece_28258 chalkidiki-greece_28256 chalkidiki-greece_28255 chalkidiki-greece_28254 chalkidiki-greece_28253 chalkidiki-greece_28252 chalkidiki-greece_28251 chalkidiki-greece_28250 chalkidiki-greece_28249 chalkidiki-greece_28248 chalkidiki-greece_28247 chalkidiki-greece_28246 chalkidiki-greece_28244 chalkidiki-greece_28243 chalkidiki-greece_28242 chalkidiki-greece_28241 chalkidiki-greece_28240 chalkidiki-greece_28238 chalkidiki-greece_28237 chalkidiki-greece_28236 chalkidiki-greece_28235 chalkidiki-greece_28234 chalkidiki-greece_28233

о-в Тасос
о-в Родос


Сподели.

За Автора

На вашето внимание предлагаме преглед и описание на интересни туристически дестинации, хотели, вили, къмпинги, апартаменти и имоти под наем в Гърция. Моля имайте в предвид, че ние не сме туристическа агенция и не предлагаме директно въпросните места. Можете да се свържете с представители на обектите от данни предоставени в самите статии или чрез букинг уеб сайтове.

Остави отговор

Почивки и Имоти в Гърция

Вход

Изгубена парола

Регистрация