Солун

0

6064_Thessaloniki_Sunset_I_by_SchoolyardKillerBooking.com

Град Солун представлява изключителен интерес за туристите, съхраняващ великолепното си историческо и културно наследство от световно значение: паметници, музеи, археологически забележителности. Неговите кътчета, улици и площади, обкръжени от старинни сгради, приличат на изискани илюстрации от страниците на исторически книги. Само част от задължителните за посещение места са: „Бялата кула“, разположена на крайбрежната алея (символът на град Солун), крепостните стени в Горния град, древната Агора, гробницата на цар Филип, триумфалната арка на император Галерий, базиликата „Света София“, храмът „Свети Димитър“ (покровител на града), археологическият музей, университетът „Аристотел“ с неговата изключително богата библиотека, астрономическата обсерватория, Националният театър на северна Гърция…

Туристическата инфраструктура на града е силно развита: комфортни хотели от различни категории и великолепни плажове в покрайнините на Солун, изобилие от всевъзможни ресторанти, кафенета, барове, нощни клубове и магазини, и, разбира се, топлото гостоприемство на гърците. Да изпиеш чаша ароматно гръцко кафе на брега на залива Термаикос или да се насладиш на традиционен гръцки обяд в една от таверните на Горния град, откъдето се разкрива пленяващ изглед към морето и Солун, е несравнимо удоволствие. Ако това не е достатъчно, градът изненадва с богатия си нощен живот, неспирните веселби и танцувални маратони в нощни клубове за всеки вкус, безбройните барове, дискотеки и традиционни гръцки развлекателни центрове „бузуки“, където звучи жива музика с популярни гръцки изпълнители.

Веднъж посетиш ли този град и усетиш ли неговата душа и ритъм, ще искаш да се връщаш обратно отново и отново.

Шопинг и други развлечения в Солун

Пазаруване в северната столица на Гърция – това е замайващ калейдоскоп от витрини, модни бутици, световно известни марки, безкрайни специални оферти, намаления, акции, удачни покупки и подаръци.

Добре дошли в Солун – градът, известен не само със своите забележителности и гостоприемство, но и със съвременния начин на живот!

Солун, северната столица на Гърция, освен с древната си история и богатството на археологически паметници, има репутация на град с бурен живот. Тук се намират множество търговски центрове, предлагащи водещи световноизвестни марки, както и по-демократични магазини и бутици.

Очарованието на гръцкия пазар

Ако Ви омръзне разходката по ароматизираните пътеки на свръх модерните подредени молове, можете да се гмурнете във водовъртежа на градския пазар, разположен между улиците „Цимиски“ и „Егнатия“, малко „над“ площад „Аристотел“. Тук ще Ви обгърнат ароматите и вкусовете на свежи плодове и зеленчуци, сякаш извадени от картина, многообразието от видове маслини, сирена, сладкиши, риба и морски дарове… Автентичният гръцки пазар представлява и отлична възможност да проявите качествата си на разумен купувач и да потренирате уменията си за преговори и пазарене с колоритните продавачи.

След подобно приключение удачен избор е разходката по главната търговска улица на града – „Цимиски“, по двете страни на която са разположени разнообразни магазини и улици с всевъзможни стоки. Именно тук гръцките семейства обичат да пазаруват, ако не искат да посещават големите молове.
Вечерта идва време за други забавления.

Развлечения в Солун

Солун е младежки град, поради което славата на нощния му живот е разпространена дори извън пределите на Гърция. Тук се намират разнообразни клубове, барове, дискотеки и забавления, подходящи за всеки вкус и темперамент. Това е град, който всяка вечер се съживява, ставайки все по-весел и многолюден. Тук отсядат хора от различни краища на Гърция и чужбина: младежта „избухва“ в клубовете със съвременна музика, а по-възрастните и статусни посетители предпочитат „бузуки“ (традиционни гръцки развлекателни центрове, където модерни певци изпълняват своите програми „на живо“).

В Солун е невъзможно да скучаеш!

Желаем Ви приятно прекарване в най-младежкия от всички гръцки градове!
Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите или коментирате. Получавайте още статии чрез безплатен е-майл абонамент от тук.Booking.com

thes2-thumb-large solun_carkva IMGP0517 f971275ff202f9f5b22bbcbca528d7a7 chram-hagia-sophia-w-1822 116843392740327

о-в Крит
Атина


Сподели.

За Автора

На вашето внимание предлагаме преглед и описание на интересни туристически дестинации, хотели, вили, къмпинги, апартаменти и имоти под наем в Гърция. Моля имайте в предвид, че ние не сме туристическа агенция и не предлагаме директно въпросните места. Можете да се свържете с представители на обектите от данни предоставени в самите статии или чрез букинг уеб сайтове.

Остави отговор